torstai 30. toukokuuta 2019

Pk: Polkka

Eeva: Juuri kun pääsin sanomaan, että Mirjellan tilalle tulisi myyntihevosen sijaan ratsastuskoulun hevonen, saapuikin meille todella lyhyellä varoitusajalla uusi myyntiponi. Olin keskipäivän aikoihin ottamassa Dottenia vastaan. Se saapui aivan Suomen ja Ruotsin rajalta tuolta lähempää pohjoista ja ajomatkaa kyllä riitti. Dotten, eli Polkka, oli aika väsynyt kun entinen omistaja talutti sen ulos trailerista. Veimmekin sen eti karsinaan levähtämään ja siinä samalla entinen omistaja sai sanoa ponille vielä viimeiset jäähyväiset. Hänen mukaansa Polkka on oikein mukava poni ja sopisi meidänkin talliimme, mutta tiedossa on jo kyllä mahdollinen omistaja. Polkka saattaa siis lähtä hyvinkin pian täältä eteenpäin. Saa nähdä, ehdimmekö edes laittaa ketään sen selkään. Pari päivää annamme sen levätä ja totutella uuteen ympäristöön.
Jäätyäni talliin kahdestaan Elviiran kanssa aloimme harjaamaan ponia. Tunnit alkaisivat vasta muutaman tunnin päästä, joten meillä oli runsaasti aikaa siivota tallia ja järjestää Polkan joitain varusteita paikoilleen.

Seuraavana aamuna työvuorossa oli pitkästä aikaa Sofia. Veime yhdessä Polkan ulos takatarhaan. Muut hevoset seurasivat tapahtumia uteliaina tarhan perältä. Aluksi Polkka jäi seisomaan ihan viereeni päästettyäni sen irti. Poistuimme Sofian kanssa aitojen ulkopuolelle ja annoimme ponille aikaa rauhassa lähestyä uusia tarhakavereitaan. Ne kyllä ehtivät Polkan luo ensin ja siitä lähtikin kunnon sekamelska. Jotkut hevoset halusivat tutustua ja jotkut näyttää Polkalle kaapin paikan. Polkka kuitenkin piti puolensa rohkeasti loppuun asti ja näytti soveltuvan joukkoon ihan hyvin. Jätimme Polkan tarhaan koko päiväksi lepäämään ja illalla se näyttikin oikein virkistyneeltä ja tyytyväiseltä, vaikka näyttikin vielä hieman hölmistyneeltä uudesta ympäristöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti